Przedsiębiorstwo nasze skupuje głównie: cebulę (białą i czerwoną), kapustę (białą
i czerwoną), marchew, kapustę pekińską, kalafiory, ogórki kwaszone, buraki czerwone, pomidory, pieczarki i inne. Warzywa skupujemy głównie z wolnego rynku z terenu województw mazowieckiego, wielkopolskiego, i kujawsko – pomorskiego.
Działalność ta jest społecznie i gospodarczo uzasadniona. Świadczy o tym liczba naszych dostawców uprawiających w systemie Integrowanej Produkcji i Ochrony Roślin. Chętnie rozszerzamy naszą współpracę z producentami indywidualnymi i zorganizowanymi,
dysponującymi odpowiednio dużymi ilościami warzyw, stosującymi najnowocześniejsze technologie produkcji, posiadającymi dobrą bazę przechowalniczą, zachowującymi standardy jakościowe, a także z tymi, którzy wysoko cenią stabilność opłacalnej produkcji, dzięki dostosowaniu racjonalnych cen na swoje produkty w warunkach konkurencji.
Warzywa sprzedawane są do magazynów PHU JEZNACH, a następnie po przygotowaniu firma je eksportuje. Odbiorcami są kontrahenci z Polski, państw Unii Europejskiej, a przede wszystkim z Państw Trzecich.

Kapusta Pekińska Kapusta Pekińska

Świeża kapusta pekińska powinna mieć jędrne, zielone do jasnozielonych liści, kruche liście, bez brązowych przebarwień. Należy przechowywać ją w temperaturze od 0 do 0,5°C. Waga główek kapust handlowych jest od 0,8 do 1,5 kg. Główki kapust gotowych do sprzedaży są zawinięte w folię z mikroporami pakowane do kartonów.  Dostępna od października do kwietnia.

Kapusta Głowiasta Biała Kapusta Głowiasta Biała

Preferuje się główki kapust o wadze od 1 do 2,5 kg zapakowane w worki siatkowe w kolorze zielonym.  Temperatura przechowywania od 0 do 0,5°C. Dostępna całorocznie.
Pomidor Pomidor

Preferowane kalibraże o średnicy 58 – 82 mm (BB) oraz 57 – 67 mm (B) pakowane w karton 6 kg netto.
Dostępne od kwietnia do listopada.
Kapusta Czerwona Głowiasta Kapusta Czerwona Głowiasta

Preferuje się główki kapust o wadze od 1 do 2,5 kg zapakowane w worki siatkowe w kolorze białym. 
Temperatura przechowywania od 0 do 0,5°C. Dostępna od października do maja.
Cebula Biała Cebula Biała

Preferowane kalibraże o średnicy od 4 do 6 cm i powyżej 6 cm. Dostępna od września do maja. Najczęściej pakowana w worki siatkowe w kolorze orange.
Cebula Czerwona Cebula Czerwona

Preferowane kalibraże o średnicy od 4 do 6 cm i powyżej 6 cm. Dostępna od września do maja. Najczęściej pakowana w worki siatkowe w kolorze czerwonym.

Kalafior Kalafior

Róże śnieżnobiałe, ścisłe, waga główki z 3 – 4 liśćmi okrywającymi powyżej 1,35 kg, pakowane w skrzynki drewniane lub kartony, jednowarstwowo po 6 szt. Dostępne od września do października.
Brokuły Brokuły

Róże zielone, ścisłe, waga główki  powyżej 1,0 kg, pakowane w skrzynki drewniane lub kartony, jednowarstwowo po 8 szt. Dostępne od września do października.
Marchew Marchew

Marchew myta i polerowana, sortowana według wielkości 20 – 40 mm, 30 – 40 mm, powyżej 40 mm.
Pakowanie w worki siatkowe lub foliowe o wadze 15, 10 kg lub według uznania klienta. Dostępne od września
do maja.
Pieczarki Pieczarki

Pieczarki białe, świeże bez ciemnych przebarwień, rozmiary: 20 – 40 mm; 40 – 60 mm; 60 – 80 mm;
Pakowane w skrzynki plastikowe 3 kg netto. Dostępne od września do czerwca.
Seler Korzeniowy Seler Korzeniowy

Szczotkowany lub myty o regularnym kształcie, bez pustych komór; rozmiary: od 6 do 9 cm; od 9 do 11 cm. Opakowanie worki siatkowe białe po 5 lub 10 kg ułożone na paletach.
Burak Czerwony Burak Czerwony

Myty lub szczotkowany, okrągły, miąższ ciemnoczerwony, rozmiary: od 50 do 90 mm; od 70 do 100 mm,
powyżej 100 mm, pakowany wg. potrzeb klienta w worki siatkowe białe po 5 kg; 10 kg; 15 kg.